Share/Save/Bookmark

«STANG INN» = Semifinale i cupen!

  23.08.2018 Kl. 01:28  

Takk for en fantastisk fotballfest til Franzefoss, vår eminente samarbeidspartner i dag!!! Her på bildet, dagens to-målscorer, Guro Reiten. 

Skrevet av hjelpetrener Anna Collett

 

VI ER I SEMIFINALEN I NORGESMESTERSKAPET!!!!!!!! HALLELUUUUJAAAAAA!!!!!!!

Jeg fikk høre etter kampen at noen mente vi hadde stang inn. Da kjenner jeg litt på det. Stang Inn. Hvis det betyr ballen «stang inn» i mål fire ganger, mens motstanderen hadde «stang inn» en gang – så er jeg helt enig i det. Om det betyr noe annet av gamle slitte fotballuttrykk, så er jeg ganske uenig. Jeg skal si deg hvorfor.

For dere som leser mine kamprapporter - inkludert både betraktninger, subjektive følelser og faktisk en del statistikk, så kjenner dere stilen min. Nå skal jeg dra statistikken jeg finurlig har skrevet ned gjennom kampens gang – og den ser slik ut.

LSK Kvinner målsjanser i 1. og 2. omgang: 7 – 6

Vålerenga målsjanser i 1. og 2. omgang: 2 – 6                   Dette er da 13 – 8 totalt.

Da har jeg telt med alle de langskuddene som føk over og utenfor for begge lag, bare for å være snill. Vi hadde fire og Vålerenga hadde tre. (Da hadde det blitt 9 – 5 i sjanser da).

Kanskje jeg skal kjøre med 9-5 da? Vi puttet på fire av ni sjanser, VIF putta på en av fem. Derfor vant vi kampen. Ikke fordi vi hadde Stang Inn.

En annen ting – å ligge lavt betyr ikke bare dritt. Det er uvant for dere som publikum, og ja – uvant for oss som lag. Jeg vil sitere kaptein Moe på NRK i fritekst: - Vi skal i Champions League, dette har vi veldig godt av.

Vi er så vant med å ha ballen – det å faktisk forsvare seg mens motstander triller er kjempegod trening i tålmodighet, kløkt og evne til å kjøre når sjansen byr seg. Nei, vi var ikke fantastiske i hele kampen i dag, men vi har veldig gode perioder, og vi kontrollerer faktisk ganske greit når vi ikke har ball og ikke har så veldig gode perioder.

MEN DET ABSOLUTT VIKTIGSTE I DAG???? VI VAAAAANT!!!!

 

Kampfakta, LSK Kvinner – Vålerenga 4-1 (3-0). Tilskuere: 613. (Tusen takk Franzefoss, for en fantastisk ramme med 250 barn tilstede takket være dere!!!)

LSK Kvinner: Cecilie Fiskerstrand – Ingrid Moe Wold, Sarah Suphellen, Anna Westerlund, Anja Sønstevold – Isabell Bachor, Ingrid Syrstad Engen – Ingrid Kvernvolden (Synne Skinnes Hansen i det 58. min.), Guro Reiten, Emilie Haavi (Emilie Woldvik i det 90. min.) – Sophie Roman Haug (Sigridur «Sisi» Gardarsdottir i det 90. min.).

Slik kom målene:

1-0, 6. min.: Anja (som forresten var veeeldig god på backen i dag – spesielt i 1. omgang!) brøt med hodet, satte fart selv, og bredsidet ballen igjennom til Guro på ett nydelig løp på tvers sentralt. Guro kunne bare bue innover og vente ut pasningen, touche ballen videre før hun trygt plasserte den nede til høyre for keeper. Full kontroll!

2-0, 38. min.: Anja vant igjen en duell høyt i banen og spilte mot Em på vei fremover. Stopperen til VIF var ute bredt og brøt - hun skulle bare slå ballen hjem til keeper. Guro har god luktesans. Hun lå der og vaket som en liten luring. Fulgte det dårlige tilbakespillet mot mål, byttet fra sannsynlig høyrefot til sannsynlig venstrefot, og plasserte ballen igjen like rolig til høyre for keeper. Om ikke jeg er helt blind så var ikke Guro borti ballen fra stopperen slo pasningen til hun skjøt. Hun bare byttet side på hvilken fot hun ville skyte med. Full kontroll!

3-0, 42. min.: Guro var litt på hugget i dag, om man skal være litt beskjeden. Hun stjal rett og slett ballen ute til høyre, vendte innover i banen og løftet 1000% kontrollert i bakrommet på Soph på løp på tvers i feltet (med en ryggsekk av en motspiller som vanlig). Soph «kan bare» styre den inn med bredsiden av høyrefoten til høyre for keeper. «kan bare» er ett ofte brukt uttrykk av folk som ikke forstår hvor vanskelig det er å gjøre enkle ting. Prestasjonen til både Guro, og Soph, var ekstrem høy klasse! Full kontroll!

3-1, 47. min.: Isabell Herlovsen (Issa på godt norsk) ble spilt på sentralt i banen halvveis inne på vår halvdel. Hun førte fremover mens vi rygget, og så smalt hun ballen i lengste krysset. Nydelig mål, seriøst! Vår kjære fotballnerd av en fysio Jostein sitter ved siden av meg på benken. Vi kommenterer gjerne småting underveis. Etter Issa sin nydelige scoring sa han at det var første baklengs i hallen i år i en offisiell kamp. DET hadde ikke jeg tenkt på. Jeg har dobbeltsjekket og det stemmer. Note to self: Ikke fullt så kontroll.

4-1, 90. min.: På overtid. Guro slår en corner som blir klarert ut på buen utenfor 16.meteren. Der står den iskalde lille rasekatten vår Isabell Bachor. De fleste i hele verden hadde klint til det de absolutt maktet i den situasjonen. Ballen datt ned. Jeg skyyyyyter!!! (Som regel over, når man tenker slik, da).

Neida. Fraulein Bachor tok i mot med høyre, og uten ett steg imellom la hun den 10 meter mot venstre der Synne Skinnes Hansen skrudde ballen forbi keeper i lengste hjørne med høyra. Faktisk full kontroll!!!

Jenter? VI-OSS-SAMMEN = full kontroll.


Vis alle nyheter