Share/Save/Bookmark

Årets kamp i LSK-hallen

  17.08.2017 Kl. 00:15  

(Gjør comeback. Emilie Haavi er spilleklar til oppgjøret mot Avaldsnes. Her fra hjemmekampen i 2015, en kamp Birdsa for øvrig vant 1-0. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

Oppgjøret mellom LSK Kvinner og Avaldsnes er utvilsomt årets kamp i LSK-hallen.

 - Vi gleder oss til årets kamp i LSK-hallen. Utfallet vil få stor betydning for resten av høstsesongen, men seriegullet blir ikke avgjort i kveld uansett resultat. Sesongen består fortsatt av 22 serierunder og avsluttes først i november, mener hovedtrener Hege Riise, som ikke tror at forrige ukes overraskende tap mot Trondheims-Ørn betyr all verden.

- Lagene har hatt to vidt forskjellige innganger til denne kampen. Avaldsnes kommer hit med solide 5-0 hjemme mot Grand Bodø mens vi gikk på et sjeldent feilskjær og tapte klart mot Trondheims-Ørn.  Ett tap på 35 seriekamper er ingen krise. Vi har ristet av oss skuffelsen, har forberedt oss godt gjennom solide treningsøkter og fått opp humøret igjen, legger Hege til, som kan glede seg over at Emilie Haavi er tilbake i klubben.

- Helt fantastisk. En klassespiller som kjenner vårt spillesystem ut og inn. Emilie trenger ingen innkjøringsperiode. Her kan vi sette spilleren rett inn på laget og vi vet at hun vil levere. I Emilie får vi ytterligere slagkraft i vårt offensive spill, uttaler Hege Riise. Fra treningsfeltet rapporteres det også at keeper Lene Lauve er tilbake i full trening og vil være i troppen mot Avaldsnes.

Avaldsnes har i løpet av overgangsvinduet mistet Andrine Tomter til FC Twente mens de har hentet tilbake sin tidligere spiller Nathalie Jøsang Utvik fra Røa. Hege Riise tror ikke at tapet av Tomter svekker Avaldsnes nevneverdig.

- De har mistet en back med en god innleggsfot, men Avaldsnes har så mange gode spillere at jeg tror neppe laget har blitt svekket på grunn av denne overgangen, avslutter Hege Riise.

LSK Kvinner har aldri tidligere tapt mot Avaldsnes. I seriesammenheng står vi med 8 seire av 9 mulige. Kun 1 gang har lagene spilt uavgjort. Det var i fjorårets oppgjør i LSK-hallen. LSK Kvinner vant 1-0 etter scoring av Synne Skinnes Hansen, da lagene møttes på Karmøy tidligere i år.

Takket være vår sponsor Franzefoss er det i kveld gratis inngang.  Fjorårets seriekamp mot Avaldsnes samlet bare 366 tilskuere. Vi håper selvfølgelig at langt tar turen til LSK-hallen i kveld.

 

Torsdag 17. august. LSK Kvinner – Avaldsnes, LSK-hallen kl. 19:35. Kampen vises på NRK 2.


Vis alle nyheter