Share/Save/Bookmark

Brøndby hjemme – halvveis til Paradis

  18.10.2018 Kl. 01:03  

 


Hvor lenge var Eva i paradis? Jeg vet sannelig ikke, hun dro ved pause. Spøk til side. (Jeg kommer tilbake til det etterpå). Jeg vil faktisk sitere en herlig kanari fan som oppsummerte kveldens runde i Uefa Women’s Champions League så vidunderlig på kanarifansens interne Facebook side:

 

Skrevet av Anna Collett

 «Disse byene ser ut til å gå videre etter første runde i 8/dels finalene i kveld: Paris, London, Barcelona, München, Wolfsburg og Lyon (+ Praha eller Malmø, spilles torsdag). Og så står det mellom København og ******* lille Lillestrøm, som var eneste jevne kamp i kveld. Ganske imponerende ‘ass».

Vi er altså Europas største småby. Seriøst. Kanskje fotballverdenens største småby – i hvert fall i forhold til å konkurrere på det høyeste nivået i vår verdensdel.

Sitat Wikipedia:                   

Byen ligger 13 km øst for Oslos grense og ca. 18 km fra Oslo sentrum. Lillestrøm har 12 500 innbyggere, og 18 500 om man inkluderer Kjeller. Det bor 53 276 innbyggere i Skedsmo kommune.

Lillestrøm og omegn: Dere kan være altså så stolte. Dere eier vår verdens beste lille kvinnelag i fotball. Davida mot Goliatha. Vi er helt ok med det.

Kveldens kamp på Jessheim stadion. Hva skal jeg si?

For det første: De første 35 minuttene var det klasse over. Det jentene viste da, er rett og slett stort. (Husk – europeisk kamp, ikke noe annet). Vi møter en helt annen forflytning av føtter og folk enn i hverdagen, vi møter en helt annen nærteknikk enn i hverdagen (presser du 20 cm for nært så er du rett og slett dratt av og borte vekk, adjø, adios – det har aldri norske lag drevet med. Tenk Danmark på herresiden vs Norge. Akkurat det samme. Kultur spiser strategi til frokost). Vi møter ett lag som «alltid» er i CL. VI møter hard og utfordrende motstand. Men - vi styrer alt. De skal være så utrolig glade for at vi ikke ledet mer etter den perioden. Og det var de helt sikkert.

Etter kampen var enkelte kommentarer av typen «dere så slitne ut etter hvert». «Jøss, sløste mer med sjansene i dag enn ellers». «Wow, begynte så bra og så stoppet det». Alt er korrekt, men der er ett mye større perspektiv. Jeg vil gjerne sitere de som er kritiske og som kjenner oss best. Romerikes Blad sin sportssjef skriver følgende i sin kommentar etter kampen:

 «(…) Foran drøyt 1.000 tilskuere på Jessheim, leverte nemlig Hege Riises mannskap før pause noe av det beste de har levert av angrepsfotball på hjemmebane i mesterligaen siden debutåret i 2013».

Dette er viktig. For det første er kvinnefotballen i en så rivende utvikling at forskjellen på 2013 og nå faktisk allerede er stor. For det andre – Tusen takk RB! Takk for at dere ser det, skriver det og forstår nivået!

So – hva skjedde i 2. omgang? Ikke så mye, vil kanskje noen si. Det blir også feil, etter mitt syn. Da jevnet kampen seg ut. Vi spiller jevnt, det er tett, det bølger frem og tilbake. De kom fra 10-1 mot ett bunnlag på lørdag, vi kom fra semifinalen i cupen mot Røa. Ekstraomganger og straffer og heldigvis seier. Vi gikk rett og slett litt naturlig tom, de hadde fremdeles krutt i bena. Da spilte vi jevnt. Jeg gjentar – da spilte vi jevnt.

Folkens – vi skal til Brøndby for å komme til Paradis. Ikke tro noe annet. Så dere ansiktene på jentene etter kampen? Så dere noen som jublet over 1-1? Så dere noen som virket fornøyd? I ringen på banen var Hege like rolig som en havbris i Kollevollbukta. Hun minnet på prestasjonen, hva vi kom fra fire dager før, forsikret at vi leverer solid og med klar melding om at en kamp gjenstår.

Eva blir mye lengre i Paradis – dere vet det bare ikke enda. Lille Eva fra store Lillestrøm – midt i Europas fotballsentrum. Ganske kult.

 


Vis alle nyheter