Share/Save/Bookmark

Første landslagssamling i VM året 2019

  14.01.2019 Kl. 13:04  

Da er fotballåret 2019 godt i gang, og landslagene tar sin første fot i bakken. LSK Kvinner er godt representert, og målet for året er ganske klart for de fleste - en plass i VM troppen som skal til Frankrike i sommer.


Kvinnelandslaget har en ti-dagers samling på La Manga, der de møter Skottland 17. januar og Canada 22. januar. Siden dette er et VM år kommer landslagssjef Martin Sjögren til å ta ut 23 spillere pr tropp.

Fra LSK Kvinner er disse spillerne med A-landslaget:
Cecilie Hauståker Fiskerstrand
Ina Gausdal
Elise Thorsnes (endelig tilbake på landslaget etter skade og operasjon)
Ingrid Syrstad Engen
Emilie Bosshard Haavi
Synne Skinnes Hansen
Guro Reiten
Therese Sessy Åsland

I tillegg blir Ingrid Moe Wold med på samlingen. Vår kaptein er i rehabilitering etter fot skaden og operasjonen rett før cupfinalen. Alt går etter planen, og det er fint for landets faste høyreback å bli med når landslagsåret sparkes i gang.I tillegg til kvinnelandslaget, er U23 på La Manga fra mandag 14.01 til mandag 21.01. Dette er den første samlingen til den nye U23 landslagstreneren, ALexander Straus (tidligere trener for Sandviken). Straus har flere jenter som også banker på døra for å bli med til VM i Frankrike, deriblant Sophie Roman Haug fra LSK Kvinner. Sophie debuterte på A-landslaget i fjor høst, og er helt klart en av U23 kandidatene som kan ta steget opp til A. U23 landslaget skal spille privatlandskamp mot Belgia 19.01 i Pinatar.

Fra LSK Kvinner er disse fire spillerne tatt ut:
Sarah Suphellen
Emilie Woldvik
Heidi Ellingsen
Sophie Roman Haug

Dette vil si at totalt 13 LSK Kvinner spillere er med på årets første samling på de to eldste landslagene for kvinner. Vi er stolte over den store andelen, og ønsker alle våre birds lykke til!!

Vis alle nyheter