Share/Save/Bookmark

Foran treningskampen mot FC Zürich

  29.01.2018 Kl. 22:28  

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Onsdag møter LSK Kvinner det sveitsiske laget FC Zürich til treningskamp på Pinatar i Spania.

Etter en god treningsuke på La Manga er LSK Kvinner klar for treningskampen mot FC Zürich onsdag 31. januar. Det sveitsiske laget er en gammel kjenning av LSK Kvinner, da laget var motstander i 16-delsfinalen i Champions League høsten 2015. LSK Kvinner vant 1-0 på Åråsen etter mål av Isabel Bachor. Borte ble det tap med samme siffer før Lene Mykjåland avgjorde kampen til vår fordel i ekstraomgangene. Dermed var jentene videre til neste runde mot Frankfurt, hvor det ble tap på straffekonkurranse på bortebane.

LSK Kvinner har holdt kontakten med Zürich siden, og fant en åpning for å møte de igjen på treningsleir på La Manga. På spørsmål om hva hovedtrener Hege Riise vet om Zürich i dag, forteller hun at vi i grunnen vet ganske lite.

– De er ikke like suverene i hjemlig serie som de har vært tidligere år. De har et ganske ungt lag som nylig tapte 3-0 mot Bayern München, sier hun.

Hun synes det er vanskelig å vite hva som møter oss.

– Det viktigste for oss er uansett å kjenne på internasjonal matching. Vi møter andre spillertyper individuelt med bedre ballferdigheter enn i Toppserien. De har ofte andre måter å gjennomføre tallformasjoner på og andre måter å vektlegge kontraspill og etablert angrep på, sier Riise, som tror laget kommer i et 3-5-2-system.

Uken på La Manga har gitt mye kvalitetstrening for LSK-kvinnene. Banene har vært fine og været har vært bra. Onsdagens kamp blir dermed en fin avrunding på treningsleiren.

– Det er årets første treningskamp og vi ser virkelig frem til å kjenne på hvor vi står to måneder før seriestart, sier Riise.

 FC Zürich – LSK Kvinner, onsdag 31.01.2018, kl. 16.00, Pinatar, Spania.


Vis alle nyheter