Share/Save/Bookmark

J19: Klare for et nytt cupeventyr

  14.02.2017 Kl. 23:36  


(LSK Kvinner J19 er klare for et nytt cupeventyr. I forrige sesong (bildet) gikk vi helt til finalen. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

Vi gratulerer vårt J19-lag som i kveld kvalifiserte seg til årets utgave av NM uten å avgi ett eneste poeng i gruppespillet.

LSK Kvinner var allerede før den siste kvalifiseringskampen borte mot Skedsmo klare for årets utgave av NM. Det eneste som sto på spill var om jentene også kunne ta seg i gjennom gruppespillet uten av å avgi ett eneste poeng.

Det klarte de, og det med glans. Kampen mot Skedsmo var i realiteten over etter knappe 45 minutter. LSK Kvinner med bare ti spillere på banen tok kommandoen fra start og fikk uttelling etter seks minutter. Josephine Monterio spilte fram Camilla Lindahl med en delikat gjennombruddspasning. Alene med keeper gjorde ikke LSK-spissen noen feil. Kaldt og rolig plasserte hun ballen forbi keeperen og ned i hjørnet. Tolv minutter senere var måljegeren Lindahl på farten igjen, da hun fanget opp et løst tilbakespill like utenfor motstanderens 16-meter. Frekt og freidig klemte hun seg mellom forsvarsspilleren og keeperen og puttet ballen i mål.

I første omgang var LSK flinke til hurtig å omstille seg fra forsvar til angrep. Gang på gang kom jentene på løp. Særlig Emilie Woldvik og Tonje Søgård var aktive på sine respektive kanter.  I tillegg varierte LSK med å slå ballen langt opp mot Camilla Lindahl, vår egen «stormtrooper» i angrepet. Ikke uventet kom scoring nummer tre fra kanten. Med et høyt innlegg løftet Emilie Woldvik ballen over keeperen og inn i det lengste hjørnet

Andre omgang startet med en LSK-corner som skapte det totale kaos foran Skedsmo-målet. Ikke bare en gang, men tre ganger reddet hjemmelaget ballen på streken før de fikk beinet bort ballen fra eget felt. Etter denne forrykende innledningen falt tempoet i kampen betraktelig og det hele så mer og mer ut som en ren transportetappe. Da dukket selvfølgelig Camilla Lindahl opp igjen. Fra ca. 17-18 meter skrudde hun ballen rundt keeperen og ned i hjørnet. Vakkert utført av den unge spissen. Bare minutter senere var Camilla frampå igjen etter en innsvinger fra Tonje Søgård. Dessverre manglet LSK-spissen en liten skostørrelse på å sette sitt fjerde mål for kvelden.

Midtveis i omgangen ble Hedda Taugaard skadet i en duell og måtte til slutt kaste inn håndkleet. LSK måtte rokere om på posisjonene. Noe som førte til Skedsmo fikk sine sjanser og ikke helt ufortjent kunne Veronica Larun redusere til 1-4 etter 75 minutter. Nærmere kom ikke hjemmelaget og LSK kunne ro det hele i land med kun ni spillere på banen.

Nå venter en uke med treningssamling på Kypros for J19 og LSK Kvinner2. Tirsdag 21. februar spiller LSK Kvinner (rekruttlaget) en treningskamp mot en lokal motstander i Aya Napa.

 

Kampfakta NM-kvalifisering J19.

Skedsmo stadion: Skedsmo FK – LSK Kvinner 1-4 (0-3)

Mål:

0-1  Camilla Lindahl (6.’)

0-2  Camilla Lindahl (18.’)

0-3  Emilie Woldvik (39.’)

0-4  Camilla Lindahl (67.’)

1-4 Veronica Stranger Larun (75.)

Dommer: Benan Ozgur Malvik, Lillestrøm SK

LSK Kvinner: Sarina Ellingsen - Emilie Woldvik, Aud Helene Mathiesen, Synne Gulbrandsen, Hanne Engelsen - Jenny Gulbrandsen - Hedda Taugaard, Josephine Monteiro, Tonje Søgård - Camilla Lindahl.

 

Sluttstilling. NM-kvalifisering J19 Avd.01 Akershus.

1. LSK Kvinner

2. Lørenskog

3. Gjelleråsen

4. Skedsmo


Vis alle nyheter