Share/Save/Bookmark

Kan LSK Kvinner vennligst komme til dansegulvet?

  02.12.2018 Kl. 23:59  

Samhandlingen mellom to personer i en dans kan være noe av det vakreste som finnes, syns nå jeg. Samhandling, rytme, lidenskap og kreativitet. LSK Kvinner er gode til å danse. Lørdag bød vi opp til siste dans.

Skrevet av Madame Anna Collett

Du vet - når lysene blinker, vaktene kaller og baren er stengt. Det er siste dans. NM i fotball er definitivt siste dans. Vi var siste par ut på parketten, sammen med vår dansekompis fra de syv fjell.

Allerede fra start kjørte LSK Kvinner hardt. Engen vendte opp med en kjapp piruett og slo en perfekt stikker gjennom til Em som stupte i bakrommet. Hvordan keeperen til Sandviken rakk å smelle igjen knærne på den og redde – aner jeg ikke.

Bare noen minutter senere smalt det bokstavelig talt høyt i Telenor Arena. Anna (som nå har forlatt oss – jeg savner deg allerede!) utførte en perfekt halvveis piruett med strakt ben som endte i en ball 70 meter lengre fremme på banen – der Em igjen skled igjennom, tok sats, og klinte ballen i stanga/tverrliggeren (Em sa stang, jeg påstår tverra). Returen endte tilslutt hos Guro. Guro kom i full fart – men bremset opp. De neste sekundene var akkurat som å se slow motion reprisen i «So you think you can dance» med en vakker vals. Hun bremset, ventet ut ballen, løftet foten sakte med veldig sikkert opp og styrte ballen akkurat der hun ville ha den, nede i hjørnet.

Tre minutter senere eksploderte dansen i en ellevill Paso Doble. Wollis holdt ballen akkurat lenge nok før hun dundret den nedover i banen rett der Guro hadde siktet seg inn. Guro sine ben hadde en egen åtte-takts tempo som løftet henne på tvers inn i 16, i et svanehopp forbi en utrusende keeper og alene i hele verden med det deiligste igjen, et tomt mål – og kun en bredside fra cresendo’en. Snakke meg om å bruke hele dansegulvet!

Dansen gikk over i en levende Swing med lange drag frem og tilbake før dommerne kalte pause slik at siste forestilling kunne forberedes. Danserne ble kalt tilbake på dansegulvet og stilte seg opp for den siste avgjørende satsen. Etter en litt rotete og ikke helt koreografert periode, bestemte jentene seg for å vise frem en helt fantastisk foxtrot de hadde trent på i all hemmelighet. Guro startet ballett med en knallhard corner flatt mot nærmeste stolpe. Der hadde Anja vrikket seg fri og bredsidet ballen utover på ett-touch. Der kom Em susende og klinket ballen opp i nærmeste kryss med høyra fra 10 meter. Tre touch. Tre pasninger. Hele foxtroten var over på 3,55 sekunder. (Ja, jeg har tatt tiden).

En viktig del av danseshowet må nevnes. Den linja av en Riverdance Fisken, Wollis, Anna, Sarah, Anja - og Isi og Engen kjørte må kommenteres mer.

Fisken (kjørte høye satser i feltet og lave vinkler for støtte) ,Wollis (for et ansvar, for en arv og for en cupfinale debut, helt rått), Anna (lille vake Anna om du vil - ja du ville, du var helt sjef), Sarah (jeg syntes du var helt rå på lørdag, ferdig snakka - for et trøkk i deg!) og Anja (så behagelig trygg som dagens kaptein. Med et stort smil og ro og varme. Og fader som du løp på venstresiden der som vanlig. Også involvert i begge de to siste målene) og så kan man legge på Isi (Igjen og igjen og igjen, fantastisk) og Engen (du vender vekk det meste og de fleste, du har en automatisk løpende vals i beina,og du finner alltid din plass).

Den veggen av dansende birds som stengte alle rom og taklet vekk hvert minste tvil hadde sendt de rett til Landsmesterskapet i Riverdansing i Irland. Her gikk det fort! Strake i ryggen, lange pekende føtter, trippende og samkjørt i timingen. Imponerende. Riverdansen vår handler om en ting - holde nullen. Check.

Selv om dansen nærmet seg slutten ville jentene gjerne by på litt Tango. Anja kastet i bena på Guro, som snurret vekk dansepartneren sin. Med et tomt mellomrom kunne Guro bare kjøre på taktfast i retning mål. Soph kjørte et nydelig kryssløp der Guro bare kunne slippe ballen videre med utsiden av venstra. Soph trengte ikke å røre ballen, bare stille inn kroppen og Twerke den opp i nærmeste kryss med venstre vrist.

To ikke nevnt - og ikke fordi de ikke skal det. Synne - du var faktisk helt rå på lørdag. Den venstre backen var ikke fornøyd med å ha deg dansende rundt seg. Du kjørte flatt, hele tiden - du var skarp og rå! 

Emilia Ruud - du spilte en rå omgang mot Røa i siste seriekamp, og kom inn helt naturlig på slutten lørdag. Du er helt fantastisk på å takle innbytter rollen og levere når det er din tid. Kudos.

Ida Norstrøm - alltid klar og ingenting vi overhodet stresser over. Det sier alt. Thank you for at du alltid er klar!

Mia og Thale. Takk for at dere var med. Det betyr mye for oss å vite at vi har mentalt tøffe jenter med motivasjonen i bunn på plass for å hoppe inn. Dere skal overta dette laget. Fint at dere vet akkurat hvor lista ligger, og kjenner på det. Takk!

Jenter – så utrolig flott danset ferdig før teppet falt. Det var dere alle, hele gjengen – samtlige på og av banen, som har skapt denne rytmen, denne samhandlingen og det trøkket dere viser frem på parketten. Gratulerer igjen og igjen. Nå kan dere snøre av dere skoene, legge vekk tutu’ene og hvile de såre bena. Vi har nok av flotte show som skal kjøres til våren. Takk for dansen!

 Vis alle nyheter