Share/Save/Bookmark

Klubbhistorie


LSK Kvinner Fotballklubb (stiftet 10. oktober 1989 som Setskog/Høland) er en kvinnefotballklubb fra Lillestrøm. I 2001 presset det seg fram et behov om sentralisering, som igjen tvang fram et navneskifte: Team Strømmen overtok plassen i Toppserien. Det navnet beholdt klubben til desember 2009, da det endret navn til LSK Kvinner FK.

Setskog/Høland

Setskog var et av Norges mest anerkjente lag. De debuterte allerede fra begynnelsen av kvinnefotballen i norgesmesterskapet i 1978 der de kom til kvartfinalen. Dette ble den første av flere kvartfinaler for laget. Setskog kvalifiserte seg til den øverste divisjonen for kvinner i 1986, og var med fra begynnelsen, da den nasjonale serien begynte i 1987. I 1988 opplevde Setskog sitt muligens flaueste cupøyeblikk, da laget ble slått i første runde av Grorud, et lag som aldri før eller siden har markert seg i toppfotball for kvinner. I serien markerte Setskog seg med en femteplass som best i 1988.

Høland var også med fra begynnelsen, men har langt mer beskjedne plasseringer i cupen. I ligaen holdt de seg i 1. divisjon midt på treet fram til 1989, da laget rykket ned. Imidlertid ble det aldri noe opphold i 2. divisjon, da Setskog og Høland ble slått sammen til Setskog/Høland i 1989. I sitt første år tangerte laget femteplassen, og i 1991 ble det fjerdeplass. 1992 ble klubbens beste år, da de fikk sølv i serien og vant cupen, en bragd de hittil ikke har lyktes å kopiere eller forbedre. Imidlertid ble det sølv i 1995. Med unntak av 1999, ble Setskog/Hølands videre historie preget av kamp for å unngå nedrykk. Denne oppgaven lyktes de med, og Setskog/Høland, og deres fortsettelse, Team Strømmen, er et av tre lag som aldri har rykket ned fra den øverste divisjonen for kvinner.

Team Strømmen

Fra 2001 ble laget flyttet til Strømmen og fikk navnet Team Strømmen. De fire første årene befant laget seg på 6. og 7. plass, men før 2005-sesongen kom Hege Riise tilbake til Team Strømmen. I 2005 overrasket laget med en andreplass og en cupfinale mot Asker. Cupfinalen var jevn, og endte 0-0 etter ordinær tid. I ekstraomgangene raknet imidlertid alt, og laget tapte 0-4. Riise og laget fortsatte, og 2006 ble det en 4. plass. Mot slutten av sesongen annonserte trener Janne Jansson at han kom til å trekke seg som trener, og spillende assistenttrener Riise tok over hovedtrenerrollen. I sitt første år som trener lyktes det henne å bekrefte Team Strømmens posisjon som et av landets beste lag med en femteplass, og i 2008 kopierte hun Janssons bedrift ved å vinne sølv både i serie og cup.

Det betydde kvalifisering til Champions League for Team Strømmen. De reiste til Croatia og spilte mot Levadia Tallin, Osijek og Everton. Vi røyk ut mot Everton i siste kamp da de scorte 2-1 målet 2 minutter på overtid.

Den 23. Februar 2009 ble Team Strømmen og LSK enige om å slå sammen lagene, slik at Team Strømmen allerede fra 2010 kan bli omdøpt til LSK damer. Det nye laget vil spille i LSKs farger, og dermed blir de også det andre laget med gule overdeler.

LSK Kvinner

Den 23. februar 2009 ble Team Strømmen og Lillestrøm Sportsklubb enige om å slå sammen lagene, slik at Team Strømmen allerede fra 2009, etter sesongslutt og en oppvisningskamp, ble hetene LSK Kvinner[1]. Dermed ble de det andre laget som konverterer til et Tippeligalag etter Stabæk Fotball Kvinner. Det nye laget vil spille i LSKs farger, og dermed blir de også det andre laget med gule overdeler. Interessant nok hadde seniorlaget Stetskog i Setskog/Høland også gule overdeler, om enn med blå bukser. Som del av avtalen kunne ikke det nye laget hete Lillestrøm, og heter derfor formelt LSK Kvinner Fotballklubb, på folkemunne LSK Kvinner. Likevel spiller LSK Kvinner altså i LSKs farger og assosierer seg med Kanarifansen.

Laget har siden blitt ledet av Ranveig Karlsen, Rune Larsen og Bente Nordby i 2010 sesongen, Monica Knudsen, Ranveig Karlsen og Bente Nordby i 2011 sesongen. Nå ledes laget av Monica Knudsen, Hege Riise og Roger Vaaler. 

Det ble en 6. plass i 2010,, 5. plass i 2011, 1. plass i 2012 og 2. plass i 2013.

I 2014 vant LSK Kvinner FK både Toppserien og ble Cupmestere. Samme år ble det også satt to publikumsrekorder i LSK-hallen. Den første kom mot Vålerenga 11/10-14. Publikumsrekorden var på 1582. Den andre publikumsrekorden kom i seriefinalen mot Stabæk 1/11-14. Da var det hele 1643 tilskuere tilstede og så LSK Kvinner FK vinne 3-0 og motta gullmedaljene.