Share/Save/Bookmark

Lene Mykjåland legger opp etter sesongen

  29.08.2016 Kl. 20:18  
Etter en lang og innholdsrik karriere, har Lene Mykjåland bestemt seg for å legge fotballskoene på hylla etter 2016-sesongen.


Lene Mykjåland har bestemt seg for at denne sesongen blir hennes siste. Årsakene er manglende motivasjon og et ønske om å starte et nytt kapittel i livet.

– Helt siden jeg var liten har livet mitt dreid seg om å prestere på fotballbanen. For å klare å tenke slik konstant må man være dedikert og motivert nok. Den siste tiden har det vært tyngre enn tidligere å legge ned all jobben som kreves for hele tiden å prestere best mulig. Det er også slik at jeg føler meg klar for, og gleder meg til, å starte et nytt kapittel i livet mitt. Jeg liker ikke å gjøre ting halvveis, og derfor legger jeg opp etter sesongen 2016, sier Mykjåland.

Begivenhetsrik karriere

Vår nummer 7 har fem cupgull og seks seriegull, og kåret til årets spiller i Toppserien hele tre ganger og blitt årets profil én gang. Mykjåland sier hun føler seg heldig som har fått oppleve så mye fint i sin karriere, som gjør at hun kommer til se tilbake på fotballivet med et stort smil om munnen.

– Jeg er stolt over mye, og samtidig ydmyk over alle som har vært der på veien og hjulpet meg. Jeg er så heldig som har vunnet noen pokaler, men aller mest er jeg takknemlig for alle vennskapene og de gode øyeblikkene jeg har fått på veien og som jeg vet vil vare livet ut, sier hun.

Takker LSK Kvinner

Etter å ha startet i Randesund IL som liten jente, gikk ferden videre til Amazon Grimstad, Røa og Washington Freedom. De siste tre sesongene har Mykjåland spilt i gult og svart, og hun er glad for at akkurat LSK Kvinner er hennes siste stopp i karrieren.

– I LSK Kvinner har jeg lært nye ting konstant, og fått jobbe med detaljer både individuelt og kollektivt. Dette har gjort at jeg har utviklet meg som spiller, og samtidig har vi som lag utviklet et samspill som er ganske unikt. Jeg har fått oppleve hvor givende det er å være del av en langsiktig og detaljert treningshverdag, med to ekstremt dyktige trenere i spissen. Monica og Hege har lært meg uendelig mye, og jeg er så takknemlig for samarbeidet vårt, sier hun.

Jeg skal kose meg helt inn

Men det er ikke over helt ennå. I snaue tre måneder til vil de med hjerte i LSK kunne se magikeren og solstråla kunne bidra til "the double" og avansement Champions League.

– Det er ingen tvil om at jeg skal legge ned alt jeg har av krefter i høst for å avslutte på topp. Jeg er så heldig som spiller på et så godt lag som LSK Kvinner, og kommer til å kose meg med det helt inn. Det er fortatt noen gullmedaljer til som kan erobres og noen Champions League-kamper som kan vinnes. Jeg skal gjøre alt jeg kan for det, sier hun.

En fantastisk fotballspiller

For LSK Kvinner var dette en trist beskjed å få, men klubben respekterer selvfølgelig at «Mykjå» vil starte et nytt kapittel i livet. Hovedtrener Monica Knudsen er stolt og ydmyk over å ha fått jobbe med en spiller som Mykjåland.

– At Lene velger å avslutte en begivenhetsrik karriere er ikke dårlig nytt bare for oss i LSK, men for hele norsk fotball. Lene har over mange år gledet våre fotballhjerter med sin sprudlende spilleglede, sine sjeldne ferdigheter og sitt sterke fotballhode. Kanskje hun nå er inne i sitt beste fotballår, der hun spiller på et helt eget nivå i Toppserien. Her i LSK er vi så glade for å ha fått jobbe med henne. Utover at hun er en fantastisk fotballspiller, er det også på sin plass å nevne hennes varme, glade og vinnende vesen, sier Knudsen.

LSK Kvinner takker Mykjåland for innsaten hun har bidratt med både på og utenfor banen i sin tid i klubben. Vi ønsker samtidig henne et stort lykke til på ferden videre i livet når den tid kommer!

Dette er karrieren til Lene Mykjåland:

Meritter:
Cupgull: 2006, 2008, 2009, 2014, 2015
Seriegull: 2007, 2008, 2009, 2011, 2014, 2015
Årets spiller: 2010, 2014, 2015
Årets lag: 2008, 2009, 2010, 2012, 2014, 2015
Årets profil: 2014
EM-sølv 2013

Deltatt i:
VM i Kina i 2007
OL i Beijing i 2008
VM i Tyskland i 2011
EM i Sverige i 2013
VM i Canada i 2015


Vis alle nyheter