Share/Save/Bookmark

LSK Kvinner – Vålerenga: Klart for derby

  23.06.2017 Kl. 15:50  


(Full fart framover for Anja Sønstevold og de andre LSK-jentene i morgendagens derby mot Vålerenga. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)


I morgen spilles et nytt derby mellom LSK Kvinner og Vålerenga i LSK-hallen.

- Vi gleder oss og håper at mange tar turen innom LSK-hallen i morgen ettermiddag. Ta det gjerne som et vorspiel til kampen som spilles på Ullevaal senere på kvelden, sier hovedtrener Hege Riise.

- Det er jo alltid litt spesielt å møte Vålerenga også for oss i LSK Kvinner.  Dette er jo en av de kampene i sesongen vi absolutt ønsker å vinne, legger hun til. På spørsmålet om det tette kampprogrammet gir grunn til bekymring er Hege Riise krystallklar i sitt svar.

- Ikke det hele tatt. Dette skal vi tåle. Treningsgrunnlaget er på plass og vi er komfortable med å spille fem viktige kamper i løpet av disse to sommerukene. Vi har i tillegg restituert godt etter Grei-kampen og er mer enn klare for et nytt oppgjør, avslutter Hege Riise som dessverre ikke har hele spillertroppen tilgjengelig. Ida Fjordbakk er fortsatt ute med skade. Usikker er også Silje Blakstad, derimot kommer søstrene Andrea og Hedda Myran Taugard inn i troppen. Begge starter på benken.

Vålerenga har vel ikke innfridd de forventingene som var stilt til laget før sesongstart etter at de blant annet hentet amerikanerne Elise Krieghoff, Stephanie Verdoia og Michelle Betos. Videre har Oslo-laget også hentet danske Theresa Nielsen, islandske Gunnhildur Yrsa Jonsdottir, meksikanske Arianna Romero og de australske spillerne Teigen Allen og Aivi Luik. En storsatsning som foreløpig har gitt et middelmådig resultat, 11 poeng på de første 8 kampene og en 7. plass på tabellen, men de viste i cupkampen mot Røa at de absolutt ikke skal undervurderes. VIF vant 2-1.

LSK Kvinner har aldri tapt mot Vålerenga i Toppserien. De 10 tidligere oppgjørene har endt med 8 seire til LSK Kvinner og kun 2 uavgjorte kamper. LSK Kvinner vant 3-0 i tilsvarende oppgjør i fjor etter scoringer av Marte Berget, Sherida Spitse og Sophie Haug.

 

Lørdag 24. juni: LSK Kvinner – Vålerenga, LSK-hallen kl. 15:00.


Vis alle nyheter