Share/Save/Bookmark

Marte matchvinner, da LSK Kvinner gikk greit videre i NM.

  21.06.2017 Kl. 22:29  

(Marte Berget ble matchvinner i cupkampen mot Grei med sine to mål. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball) 

LSK Kvinner vant 2-0 i cupkampen hjemme mot Grei.

LSK Kvinner tok seg greit og programmessig videre til 4. runde etter 2-0 seieren hjemme mot 1. divisjonslaget Grei. For spissen Marte Berget ble det en svært så positiv og oppmuntrende kveld. Matchvinner med to mål og for første gagen denne sesongen sto hun kampen helt ut.

- Gud, så deilig. Dette gjorde godt for selvtilliten. Det verste som finnes for en spiss er en lang periode med måltørke. Jeg har noen scoringer for rekruttlaget, men kan nesten ikke huske sist gang jeg scora mål for A-laget, men det var vel mot Vålerenga i oktober i fjor, forteller Marte Berget, som også var godt fornøyd med å spille en hel kamp igjen.

- Følte at kroppen fungerte bra og at jeg bidro på banen i samtlige 90 minutter. For meg handler det om å få mest mulig spilletid for å komme tilbake i god, gammel kampform, men vi har god konkurranse om plassene i LSK Kvinner. Alle ville spille mest mulig til enhver tid, så jeg får være tålmodig og ta vare på de sjansen jeg får, legger hun til. Om selve kampen synes ikke Marte det var så mye å skryte av.

- Vi gjør akkurat nok. Vi er inne i en hektisk periode og var ikke interessert å gå helt ned i kjelleren i dag. Noe vi heller ikke trengte. Første omgang var godkjent, de siste 45 minuttene ble en transportetappe. Vi er videre i cupen. Det er det viktigste, innrømmer Marte Berget.

Marte første scoring i kampen mot Grei kom etter 27 minutter. Et krigermål som skapte en viss diskusjon etter kampen.

- Ida (Greis keeper) mener at hun hadde fast grep om ballen. Jeg mener den var fri. Grei-forsvaret prøvde å klarere et innlegg fra kanten, men traff Ryoko. Det ble kamp om returen, men jeg kan ikke se at jeg gjorde noe ulovlig, forteller Marte Berget. Grei-keeper Ida Norstrøm som for øvrig gjorde en meget god kamp for sitt lag er derimot sikker i sin sak.

- Det var min ball. Jeg holdt den, men Marte er en spiss som lukter mål og jaktet selvfølgelig etter ballen. Likevel, det burde ha vært blåst for angrep på keeper, mener Ida Norstrøm.

LSK Kvinner og Marte Bergets andre scoring var det derimot ingenting å si noe på. Emilie Woldvik headet et innlegg tilbake inn i feltet. Ryoko Takaras skuddforsøk ble blokkert, men hvem andre enn Marte Berget dukket opp i feltet og satte returen under Greis keeper.

Hovedtrener Hege Riise hadde den gangen valgt å hvile storscorer Guro Reiten. Ryoko Takara fikk prøve seg i 10er-rollen og kom greit fra oppgaven. Emilie Woldvik var for første gangen med i LSKs startellever i en offisiell kamp, og ungjenta viste at nok engang lovende takter. Kampens store spiller var derimot midtbanemotoren Ingrid Marie Spord, særlig i første omgang var bergenseren overalt og involvert i det meste av LSKs offensive spill.

NM 4. runde er berammet til onsdag 30. august.

 

Kampfakta. NM 3. runde.

LSK-hallen: LSK Kvinner – Grei 2 -0 (2 – 0)

Mål:

1-0 Marte Berget (27.')

2-0 Marte Berget (37.')

Dommer: Anders Bodding, Haga IF.

Tilskuere: 160.

LSK Kvinner (4-2-3-1): Cecilie Fiskerstrand -  Ingrid Moe Wold, Malin Brenn, Anna Westerlund, Anja Sønstevold – Isabell Bachor, Ingrid Marie Spord -  Synne Skinnes Hansen (Ingrid Kvernvolden fra 46.), Ryoko Takara (Sophie Haug fra 76.), Emilie Woldvik -  Marte Berget.


Vis alle nyheter