Share/Save/Bookmark

Øving på nytt system mot Sandviken

  29.10.2018 Kl. 18:30  

 

Bildet kan inneholde: 1 person, driver med idrett og utendørs

Etter en fysisk tøff kamp lå statistikken mer eller mindre an til uavgjort.


Skrevet av Magne Storløkken, far til tidligere LSK Kvinner-legende Lene Storløkken, ihugget LSK-supporter og norsklærer for LSK Kvinners internasjonale spillere

Lørdag 27. oktober ankom vi stadion klokka 11.55, og rammen rundt kampen var rett og slett optimal: frisk, deilig høstluft, krystallklar himmel og sol som faktisk varmet litt fortsatt. Dette var noe helt annet enn det Bergen som for ikke så lenge siden mottok over en meter vann på kort tid!

Rigmor hadde sørget for at vi stod på gjestelista, men da vi var på vei ut på tribunen, kom damen fra telleapparatet løpende etter oss og sa at vi faktisk stod på lista over VIP-gjester, så en varm takk til Rigmor! I VIP-rommet fikk vi blant annet en hyggelig prat med programleder Erik som skulle lede NRK si sending fra kampen; barnebarnet mitt Mathias stussa litt da Erik påstod at godteriet på bordet bare var for voksne.

Nytt anlegg

Sandvikens nye stadionbygg, som blei åpna i august i fjor, er et imponerende flott og funksjonelt hus med bl.a. kiosk, koselig VIP-avdeling og stilige garderober i kjelleren. Som alltid før var det veldig hyggelig å komme på besøk til Sandviken; Mette Hammersland og hennes medarbeidere får en til å føle seg hjertelig velkommen, selv om en har på seg skjerf og trøye fra motstanderlaget!

I denne kampen hadde trenerteamet til LSK bestemt seg for å øve på formasjonen 3-5-2, og Hege Riise var klar på at de som hadde hatt en kjenning av et eller annet slag, skulle stå over eller spille mye mindre. Således var Guro igjen hjemme, mens Ingrid (Moe Wold) og Anja (inn etter 66 minutter) starta på benken sammen med Ida og Emilia. Startelleveren var som følger: 

KEEPER: Cecilie; FORSVAR: Sigridur-Anna-Sarah; MIDTBANE: Emilie (Haavi)-Synne-Ingrid (Engen)-Emilie (Woldvik, ut etter 66 minutter)-Isabell (som også var kaptein); ANGREP: Ingrid (Kvernvolden)-Sophie.

Kampen begynte slik vi liker, med LSK i høyt og hardt press, og etter bare 48 sekunder fikk Haavi løsnet et brukbart skudd, men dessverre rett på Nora i Sandvikens mål. Bare ett minutt senere fikk hjemmelaget frispark i god posisjon, men skuddet gikk utenfor. Etter 4 minutter la Kvernvolden fint inn fra kanten, men ingen fikk satt en eller annen kroppsdel på ballen, så den gled bare tvers gjennom hele feltet.

Dueller og fysikk

Etter dette vekslet de to lagene på å ha trykket og ballinnehavet, mye skjedde på midtbanen, og Sandviken fikk tre hjørnespark i rask rekkefølge som ikke resulterte i noe tellende, blant annet fordi forsvarsarbeidet til LSK var kontant og godt. LSK fikk også et frispark som ikke førte til noe. Etter ca. 17 minutter var derimot forsvarsarbeidet til LSK temmelig rufsete, men et hardt skudd fra Sandviken gikk heldigvis utenfor.

Da det stod 20.22 på stadionuret, løsnet Engen et kontant og godt skudd på mål som Nora med et tigersprang fikk fistet over tverrliggeren. Den påfølgende corneren ble det ikke noe av, og det samme gjaldt en corner ca. tre minutter senere. Herfra og ut omgangen var kampen både duellrik og fysisk i karakter, med et LSK som pressa på og Sandviken som forsvarte seg godt. Kvernvolden løsnet skudd fra spiss vinkel som Nora reddet, mens Emilie skjøt like over tre minutter seinere. Ti minutter før pause ble Sophie takla hardt, men reiste seg raskt igjen. Bare noen få minutter før halvtid fikk Sandviken et par store muligheter, men det stod 0-0 da lagene gikk til en velfortjent pause!

Fiskerstrand matchavgjørende

Andre omgang ble også prega av to lag som absolutt ikke ville tape og som var villige til å bruke fysikken for å sikre dette – spillere som gikk i bakken (bl.a. Isabell), flere frispark, hjørnespark som måtte tas om igjen på grunn av håndgemeng i feltet og flere kjemperedninger av Fiskerstrand var hovedingrediensene her.

Da det stod 54.23 på klokka, fyrte Haavi av et knallhardt frispark fra ca. 30 meter som dessverre gikk rett på Nora. Tre minutter senere hadde Fiskerstrand den første av flere matchavgjørende redninger da Cordner kom alene med henne!

I det sekstiende minutt var det full kalabalik foran målet til LSK; skudd etter skudd blei avfyrt mens en skingrende stemme gjentatte ganger skrek «vær så snill, vær så snill» med umiskjennelig bergensdialekt!

Den siste halvtimen var både dramatisk og full av nesten-situasjoner. Sandviken hadde flere gedigne sjanser til å avgjøre kampen; heldigvis for oss hadde Fiskerstrand en håndfull gode redninger til, noen av dem i klassen kampavgjørende, andre med ansiktet for ikke å felle motstanderen med hendene; dessuten hadde LSK lykken med seg så flere av skuddene gikk enten over eller utenfor! Ett minutt ut i tilleggstiden kom Cordner alene med Cecilie igjen, men hun ble avvinket for off-side.

Bachor kaptein

Kampen endte 0-0, og stort sett er resultatet greit, selv om en dyktig Fiskerstrand, solid forsvarsarbeid og Fru Fortuna var gode å ha for LSK mot slutten.

Da kaptein Bachor ble intervjuet etter kampen og svarte på klingende norsk, likte norsklæreren seg!

Statistikken fra kampen lå også mer eller mindre an til uavgjort, med en liten overvekt til LSK i antall hjørnespark og frispark, mens Sandviken hadde litt flere skudd på mål.

 


Vis alle nyheter