Share/Save/Bookmark

Rekruttlaget: Bortekamp mot Sarpsborg

  20.06.2017 Kl. 00:18  

(Madelen Dalland Larød ble matchvinner på overtid i fjorårets oppgjør på Sarpsborg stadion Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

Rekruttlaget spiller i kveld seriekamp borte mot Sarpsborg.  

Det er topp mot bunn på Sarpsborg stadion i kveld. LSK Kvinner leder 2. divisjon avdeling 1 med sine 21 poeng på 9 kamper. I den andre enden av tabellen finner et Østfold-lag som ligger nest sist med kun 7 poeng, men det er ikke bare i denne sesongen som Sarpsborg 08 har slitt i motbakke. Få andre klubber i Norge har opplevd en slik berg- og dalbane av medgang og motgang som nettopp Sarpsborg. Både i 2013 og i 2014 spilte laget kvalifisering til Toppserien, begge gangene ble Amazon Grimstad for sterke for sarpingene. Noe som resulterte i en voldsom spillerflukt og laget rykket også ned til 2. divisjon i den påfølgende sesongen – som om ikke det var nok – Høsten 2016 ville klubben legge ned hele virksomheten knyttet til damelaget. Det skapte selvfølgelig sterke reaksjoner i lokalmiljøet. Heldigvis snudde styret i saken og Østfold har fortsatt et lag i 2.divisjon.

Rekruttlagets hovedtrener Ranveig Karlsen har bedt sine jenter om å glemme tabellen fullstendig. Hun forventer en tøff kamp mot et heltent hjemmelag.

- Det er lett å tro at dette er en overkommelig motstander, men Sarpsborgs posisjon på tabellen bryr vi oss ikke om i det hele tatt. Jeg har derimot minnet jentene om forrige sesongs tøffe kamp på Sarpsborg stadion. Vi slet voldsomt og var litt heldige som avgjorde kampen til vår fordel på overtid, forteller hun.

Ranveig Karlsen må klare seg uten flere av spillerne som er opptatt med eksamen eller skoleavslutning. Likevel har hun stor tro på at spillertroppen er sterk nok til å ta med seg alle poengene hjem fra Østfold.

- Vi ønsker selvfølgelig å avslutte vårsesongen med stil. Vi går for full pott både i kveld og i den siste hjemmekampen mot Hønefoss i neste uke. I tillegg ønsker vi å gi Iris (assistenttrener Iris Björk Eysteinsdóttir) en skikkelig avskjedsgave. Iris har gjort en kjempejobb for oss, men flytter nå tilbake til Island. Vi skal gjøre vårt beste slik at hun får med seg tre nye poeng i bagasjen hjem til sagaøya, avslutter Ranveig Karlsen. 


Tirsdag 20. juni: Sarpsborg 08 - LSK Kvinner2, Sarpsborg stadion kl. 20:00.Vis alle nyheter