Share/Save/Bookmark

Rekruttlaget: Ekstremt viktig borteseier

  12.09.2017 Kl. 22:26  
(Lene Lauve reddet nesten alt. LSKs keeper var banens beste spiller i bortekampen mot Stabæk. Bildet er fra treningskampen mot KIF Örebro tidligere i år. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

Rekruttlaget vant 2-1 i bortekampen mot Stabæk og er igjen serieleder i 2. divisjon.

- En ekstremt viktig borteseier. Det ble en tett og jevn kamp, akkurat slik vi hadde forventet det på forhånd. En kamp med høyt tempo. To gode lag som begge viste at de spillemessig holder et brå nivå. I andre omgang synes jeg vi er hakket hvassere enn Stabæk og vinner fortjent med bakgrunn i de siste 45 minuttene. En skikkelig lagseier, men vi har også matchvinnere i begge ender. Marte Berget på topp og ikke minst en fantastisk god Lene Lauve som holder oss inne i kampen, da Stabæk trykket på med sine hurtige overganger, konkluderte hovedtrener Ranveig Karlsen etter kampen.

Første omgang var tett og jevn, men med store målsjanser til både Stabæk og LSK Kvinner. Marte Berget og Josephine Monteiro hadde begge sjansen til å gi oss ledelsen i første omgang, men det var hjemmelaget som kom nærmest. Stabæk var livsfarlige på sine hurtige kontringer og produserte flere situasjoner hvor deres angrepsspillere kom alene med vår keeper, men LSKs siste skanse var ikke bare stor mellom stengene. Hun var en gigant som kom seirende ut av duellene med sin tidligere lagvenninne i Urædd, Rebecca Mykland nå i Stabæk.

- Godt å være tilbake mellom stengene igjen. Deilig å spille en hel kamp igjen. Jeg er fornøyd med egen innsats, kom vel brukbart fra det og hadde et godt samarbeid med rekruttlagets forsvarsspillere, mente en beskjeden Lene Lauve.

- Stabæk var flinke til å komme rundt på kantene. Noe de særlig utnyttet i første omgang, men etter hvert synes jeg vi ble bedre til å demme opp for deres angrepspill og fikk mer og mer kontroll på motstanderen. Målet til Stabæk var egentlig ei lompe av et skudd. Hun fikk to touch på ballen, noe som satte meg litt ut og ballen snek seg inn via stolpen, la Lene Lauve til. 

Før Stabæks utligning hadde Andrea Myra Taugard gitt LSK ledelsen på et drømmetreff fra sin posisjon på høyrekanten. Andrea så at keeper sto langt ut og løftet ballen i en nydelig bue over Stabæks burvokter og inn i det lengste hjørnet.

- Tro det eller ei, men det var ment som et skudd. Keeperen til Stabæk sto ofte langt ut, noe jeg la merke til tidlig i kampen. Da hun gjorde det igjen i andre omgang, tenkte jeg at nå tar sjansen og fikk til et deilig treff på ballen, fortalte Andrea.

Kampen sto og vippet i kampens sluttminutter, en slik mulighet utnyttes selvfølgelig av en ekte goalgetter. Syv minutter før slutt fikk Marte Berget to muligheter til å avgjøre kampen. Det første forsøket gikk i stolpen, på sin egen retur banket Marte ballen knallhardt i mål.

- Mål og assists på en og samme scoring. Det er ikke hverdagskost, vet ikke om jeg har opplevd det noen gang tidligere, flirte en meget glad Marte Berget.

- Uansett, utrolig deilig å vinne denne kampen. Vi slet med Stabæk i første omgang. Vi ga dem alt for store rom og klarte ikke å stoppe overgangene deres. Vi tok en skikkelig prat i pausa og fikk justert presshøyden vår i andre omgang og hadde etter hvert kontroll, la Marte til.

Mimmi Löfwenius gjorde comeback for LSK Kvinner. "Super-Mimmi" løp mye og jobbet iherdig for laget, men var ikke helt fornøyd med egen innsats.

- I dag var det tungt, men likevel utrolig deilig å komme i gang igjen. Jeg er fortsatt litt rusten og trenger mer matchtrening, men det kommer, fortalte Mimmi Löfwenius.

Kampfakta

Nadderud kunstgress: Stabæk2 - LSK Kvinner2  1 - 2 (0 - 0)

Mål:
0-1 Andrea Myran Taugard (58.')
1-1 Rikke Ramstad Pedersen (80.)
1-2 Marte Berget (83.)

Dommer: Jennifer Wie Andersen, Lambertseter IF.

LSK Kvinner (4-2-3-1): Lene Lauve - Andrea Myran Taugard, Synne Gulbrandsen, Hanne Evensen (Jenny Nysæther Gulbrandsen fra 79.), Thale Listerud - Ryoko Takara, Jenny Nysæther Gulbrandsen (Mimmi Löfwenius fra 53.) (Maiken Bjørndalen fra 79.) - Mia Authen, Mimmi Löfwenius (Camilla Lindahl fra 46.), Josephine Monteiro (Åste Aasdalen Sundby fra 79.) -  Marte Berget. Vis alle nyheter