Share/Save/Bookmark

Rekruttlaget utspilt og ydmyket av Sarpsborg

  21.06.2017 Kl. 00:35  
(Maiken Bjørndalen med to mål i bortekampen mot Sarpsborg. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

Rekruttlaget tapte hele 2-9 i seriekampen borte mot Sarpsborg.

- Grusomt. Rett og slett grusomt. Det er vanskelig å beskrive hvor skuffa vi er etter denne kampen, men dette var en vond opplevelse, forteller hovedtrener Ranveig Karlsen.

- I dag var det svært lite som fungerte for vår del. Vi var tamme, ubesluttsomme og fryktelig slurvete.  Vi vinner aldri en fotballkamp hvis vi ikke gidder å flytte på beina. I dag ble vi rett og slett utspilt og ydmyket av et hjemmelag som var på oss i samtlige 90 minutter, legger hun til.

- Det er for klisjeaktig å si at vi heller ikke hadde marginene på vår side. Det er særlig tre situasjoner i kampen som vi reagerer sterkt på, men vi skal absolutt ikke bruke dette som en unnskyldning. Vi tapte for et langt bedre lag og fikk oss en lærepenge som vi fortest mulig må prøve å glemme, avslutter Ranveig Karlsen.

Situasjonene som Ranveig sikter til er Sarpsborgs første scoring. Alle i gult og svart skrek på offside, men verken dommeren eller hans linjemann reagerte. Den andre var da Sara Asakskogen tidlig i andre omgang ble felt av Sarpsborgs siste forsvarer. Sara var på vei i gjennom og ble helt klart frarøvet en målsjanse. Dommeren ga bare gult til Sarpsborg-spilleren. Den tredje og siste var straffesparket som hjemmelaget fikk i andre omgang etter en corner. Ingen i LSK-leiren forsto noe av den avgjørelsen.

LSK Kvinner startet optimistisk og var fullt på høyde med hjemmelaget innledningsvis. Sara Asakskogen fikk to muligheter til å åpne målkontoen for rekruttlaget, men satte begge sjansene like over tverrliggeren. Fra der og da handlet det meste om hjemmelaget Sarpsborg som valset over et passivt LSK-lag. Maiken Bjørndalens to mål ga oss et lite håp, men det ble med håpet.  I dag var vi rett og slett ikke til stede. Avstanden mellom lagdelene var for stor og vi manglet en god defensiv samhandling. Alt for mange ganger kom hjemmelagets spillere i overtall mot vår forsvarsfirer, men det verste av alt og helt ulikt dette laget. Vi sto med lua i hånda og tillot at motstanderen spilte fotball, vakker og effektiv angrepsfotball.

Kampfakta. 2. divisjon.

Sarpsborg stadion. Sarpsborg 08 – LSK Kvinner2  9 – 2 (4 – 1)

Mål:

1-0 Julie Stafne Gustad (19.’)

2-0 Kaja Haartveit (25.’)

2-1 Maiken Bjørndalen (26.’)

3-1 Julie Stafne Gustad (33.’)

4-1 Julia Tveter Arnesen (45.’)

4-2 Maiken Bjørndalen (48.’)

5-2 Julie Stafne Gustad (51.’) (str.)

6-2 Henriette Strand (64.’)

7-2 Henriette Strand (65.’)

8-2 Henriette Strand (69.’)

9-2 Henriette Strand (74.’)

Gult Kort:

Thea Marie Olsen (48.’), Sarpsborg 08

Dommer:

Bernt Håvard Bruheim, Sprint/Jeløy.

 

LSK Kvinner (4-2-3-1): Sarina Ellingsen -  Amalie Høgberget, Madelen Dalland Larød, Synne Gulbrandsen, Tonje Eikelid Søgård -  Jenny Nysæther Gulbrandsen, Hedda Myran Taugard -  Mia Authen (Hanne Engelsen fra 46.), Sara Asakskogen, Josephine Monteiro – Maiken Bjørndalen.


Vis alle nyheter