Share/Save/Bookmark

Snudde til seier

  08.08.2017 Kl. 19:33  

(Marte Berget setter inn sitt andre mål for dagen. Alene med keeper løfter hun ballen kontrollert bort i det lengste hjørnet. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball).

LSK Kvinner snudde 0-2 til seier 4-2 i treningskampen mot Jiangsu Suning


Marte Berget med sine to mål ble veldig sentral, da LSK Kvinner snudde 0-2 til seier 4-2 i dagens treningskamp mot kinesiske Jiangsu Suning.


- Utrolig deilig. Jeg vil jo være med å kjempe om spissplassen på laget. Sophie markerte seg i første omgang med en fin scoring, så jeg kunne jo ikke være noe dårligere. Helt greit at det ble to. Det burde han kanskje ha blitt tre, men to mål i løpet av 45 minutter er godkjent, fortalte en meget godt fornøyd Marte Berget etter kampen. Ved begge hennes scoringer ble Marte frispilt av en av sine lagvenninner. Helt alene med keeper gjorde hun ingen feil.


- Synes jeg selv har blitt langt tryggere, når jeg kommer alene med keeper. Jeg er stresser i alle fall ikke så mye som jeg gjorde tidligere. Noe som også har vært et av mine utviklingsmål denne sesongen, legger hun til. Nå gleder hun seg til seriekampen borte mot Trondheims-Ørn førstkommende fredag.


- Jeg er i alle fall mer enn klar og jeg vil jo si at jeg i dag la inn god søknad om en plass i startelleveren, men det er opp til Hege og Anna hvem de velger, avsluttet Marte.


Kampen mot Jiangsu ble en «game of two halves» som det så fint heter på engelsk. I første omgang slet LSK Kvinner med å demme opp for Jiangsus raske og presise overganger. Vi virket rett og slett rustne etter EM-pausen og sommerferien. Svært lite stemte. Avstanden mellom lagdelene var for stor. I tillegg sviktet for mange av spillerne i sine defensive roller. Begge de kinesiske målene kom etter markeringsfeil i vårt forsvar. Ved begge målene fikk en kinesisk spiller stå umarkert inne i vårt felt og heade ballen i mål.


Sakte, men sikkert kom heldigvis den gule og svarte lagmaskinen i gang igjen. Sophie Haug ga oss den vitamininnsprøytninga vi trengte noen minutter før pause. På en utsøkt gjennombruddspasning fra Guro Reiten satte Sophie ballen forbi keeper, traff innsiden av stolpen, før den rullet over streken.


LSK Kvinner gjorde ikke mindre enn fire bytter i løpet av pausehvilen. Noe som virkelig satte fart på laget. Særlig samarbeidet mellom Guro Reiten og Marte Berget var til tider magisk, men det var Ingrid Kvernvolden som satte opp det første målet. Bare minutter ut i andre omgang curlet brumunddølen ballen inn til Marte Berget. Marte tok ned ballen, snudde seg og banket den ned i hjørnet. Vakkert utført av hadelendingen.


LSK Kvinner opprettholdt trykket, men det tok ytterligere 20 minutter før Guro Reiten med dagens lekreste pasning satte Marte Berget fri med keeper. Iskaldt satte Marte ballen forbi keeper og bort i hjørnet. Seks minutter senere var rollene byttet om. Marte frispilte Guro, men vår playmaker brukte litt for mye kraft og satte ballen over tverrliggeren. Men Guro var virkelig kommet på offensiven. Kineserne måtte ty til ulovlige midler for å stoppe henne innenfor deres egen 16-meter. Det påfølgende straffesparket satte Ingrid Marie Spord sikkert i mål. Sendte keeperen den ene veien og la ballen i motsatt hjørne.


Hege Riise var også meget godt fornøyd med å ha snudd kampen fra 0-2 til seier 4-2.


- Vi viser god arbeidsmoral og haler inn seieren mot et meget bra kinesisk lag. I første omgang er vi for stasjonære. Vi løper ikke nok, forflytter oss for sakte. Likevel er jeg er ikke så forbanna over de to målene vi slipper inn. Jiangsu var virkelig gode i den perioden og foranledningen til begge målene er det Champions League-klasse over, men vi skal lære av feilene og lukke de bort. I andre omgang får vi brettet ut spillet på kantene. Vi kommer på flere brudd og jentene står virkelig på og skaper flere gode målsjanser i tillegg til målene. Alt i alt en meget god gjennomkjøring før seriekampen på fredag, mente hovedtrener Hege Riise.


LSK Kvinner takker også Finstad SK og Eidsvold IF for et meget flott arrangement.


Kampfakta.


Finstad Stadion: LSK Kvinner – Jiangsu Suning 4 – 2 (1 – 2)


Mål:

0-1 Ma Jun (13.’)

0-2 Yang Li (17.’)

1-2 Sophie Haug (38.’)

2-2 Marte Berget (49.’)

3-2 Marte Berget (69.’)

4-2 Ingrid Marie Spord (78.’) (str.)


Gult Kort

Ma Jun (34.’). Jiangsu Suning.

Guro Reiten (84.’), LSK Kvinner.


Dommer

Fatemeh Zangeneh, Nordstrand


LSK Kvinner (4-2-3-1): Cecilie Fiskerstrand – Ingrid Moe Wold (Emilie Woldvik fra 46.), Malin Brenn, Anna Westerlund, Anja Sønstevold - Isabell Bachor (Hedda Myran Taugard fra 79.), Ingrid Marie Spord – Synne Skinnes Hansen (Silje Blakstad fra 46.), Guro Reiten, Ryoko Takara (Ingrid Kvernvolden fra 46.) – Sophie Haug (Marte Berget fra 46.).


Vis alle nyheter