Share/Save/Bookmark

Stille før stormen

  30.10.2018 Kl. 14:33  


 

LSK Kvinner spiller i morgen kamp om å komme til kvartfinalen i verdens største og beste kvinneturnering i fotball for klubblag. Så pass vil jeg tørre å påstå. UEFA Women’s Champions League har blitt såpass stort og anerkjent at ingenting kan måle seg med dette når du spiller med klubblaget ditt.

Skrevet av Anna Collett

I morgen klokka 18.00 starter 90 minutter med kjør fra og mot ett Brøndby som scoret ett mål på Jessheim for to uker siden. Vi scoret også ett mål, heldigvis. Så resultatet var uavgjort, men de har det berømte bortemålet i sekken. De er i kvartfinalen i mars neste år – frem til vi scorer. (Hva om de scorer først? Jeg tror vi beviste for alle som bryr seg at vi aldri gir opp. Semifinalen i cupen mot Røa viste det til gangs. Der lå vi under 3-0 rett etter pause, og vant tilslutt på straffer. Nok sagt). Vi «scorer alltid», er det mange som sier. Ok, vi scoret ikke borte mot Sandviken på lørdag. Det er første gang vi går målløse av banen i en obligatorisk norsk kamp siden Kolbotn i hallen på forsommeren i fjor, om jeg husker riktig. CL er adskillig tøffere. Der har vi ikke scoret en del ganger, for å si det sånn. Uansett så må vi ha mål i morgen – så enkelt er det.

Jeg tror dette kan bli en taktisk gysare av en kamp. Hvordan velger man å åpne? Både formasjons- messig men også ift taktiske instrukser. Hver endring i målprotokollen kan gi utslag i taktiske endringer. Dette blir en krevende dag på benken, for å si det sånn.

Husk på en ting – det er nettopp disse kampene vi alle drømmer om når nettene er særs mørke og lange, kulda er der ute og det er lenge til serie og poengsankingen blåses i gang. Når jentene løper og løper, løfter og løfter. Når kroppen skriker og hodet er helt tomt. Da er det nettopp følelsen av å marsjere inn på stadion, motstanderen er vanskelig å uttale på norsk og alt er det lille ekstra ukjente som gir det lille trykket i magen. DA, kjære dere, DA våkner vi til liv og skal gripe den nydelige muligheten som vi egenhendig har spilt oss frem til. Sjansen til å fortsette i denne vidunderlige turneringen også etter kommende vinters lange og kalde netter. Sjansen til å spille kvartfinale i UWCL i mars 2019.

Nå har vi spist lunch. Deretter skal jentene hvile, spise, ha møte, trene, spise, slappe av, spise, sove, spise, slappe av, spise, bevege seg litt, spise – og så skal vi score mot Brøndby.

 

Kampen streames på rb.no – kampstart kl 18.00. Sødal er tilstede og kommenterer. KJØR!!!!

 


Vis alle nyheter